Google

Εγκαίνια ανακαινισμένης πλατείας και Πνευματικού Κέντρου Χάλκης

Την:13 Σεπτεμβρίου 2013
Σχολιασμός ανενεργός
pnevmatikokentroΤις υποδομές ενός σύγχρονου περιαστικού κέντρου διαθέτει, πλέον, η Χάλκη, με σειρά παρεμβάσεων, που υλοποιούνται με προγραμματισμό της δημοτικής αρχής Κιλελέρ. Κορωνίδα αυτών των παρεμβάσεων υπήρξε η ανακαίνιση της κεντρικής πλατείας του χωριού και η αναστήλωση του πέτρινου κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου, το οποίο μεταμορφώθηκε σε ένα πραγματικό στολίδι όχι μόνο για τη Χάλκη αλλά για ολόκληρο τον Δήμο Κιλελέρ.Το βράδυ της Πέμπτης ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, παρουσία πλήθους κόσμου, εγκαινίασε το λαμπρό κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα λειτουργήσει, πλέον, ως πνευματικό κέντρο στεγάζοντας τις πρωτοβουλίες και της ανησυχίες των μελών του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου της Χάλκης και της νεολαίας της περιοχής. Επίσης, παραδόθηκε και επίσημα προς χρήση στους κατοίκους του χωριού η ανακαινισμένη κεντρική πλατεία στην οποία, με εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Χάλκης και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Κιλελέρ, δόθηκε το όνομα του Δημήτρη Χατζηγιάννη, Χαλκιώτη δικηγόρου, τέως δημάρχου Λαρισαίων, Βουλευτή, Υπουργού και υπερασπιστή των δικαιωμάτων των ακτημόνων καλλιεργητών της Θεσσαλίας.

«Η Χάλκη ξαναπαίρνει τη θέση που της αξίζει» τόνισε ο κ. Κομήτσας στην ομιλία του μετά τον αγιασμό, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι με τα έργα που έγιναν η Χάλκη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα (το αντίθετο μάλιστα) από άλλα χωριά – προάστια της Λάρισας. «Προ τριετίας, όταν είχα έρθει ως υποψήφιος δήμαρχος στη Χάλκη, είχα αντικρύσει μία εικόνα, που δεν τιμούσε κανέναν και δεν ήταν αντάξια ούτε της δυναμικής του χωριού σας ούτε φυσικά και των αναγκών του κόσμου, που ζει και δημιουργεί εδώ» είπε ο δήμαρχος. «Με μπροστάρηδες τους συνεργάτες μου, αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη Χάλκη (Β. Χατζούλη, Απ. Σιτρά, Μ. Μπουγανοσόπουλο και Φ. Νανούλη, όπως και το Τοπικό Συμβούλιο της Χάλκης, υλοποιήσαμε και θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε μία σειρά από μεγάλα αλλά και μικρότερα έργα, με τα οποία αλλάζουμε την εικόνα της Χάλκης και λύνουμε χρόνια προβλήματα, τα οποία αποτελούσαν τροχοπέδη για την ανάπτυξη του χωριού» συνέχισε.

Ο κ. Κομήτσας εξήγησε ότι τα κονδύλια για την πλατεία καλύφθηκαν από το Πράσινο Ταμείο (πρώην ΕΤΕΡΠΣ) ενώ για το Σχολείο προήλθαν από τη ΣΑΤΑ του Δήμου Κιλελέρ. «Άξιζε κάθε ευρώ που δώσαμε, αφού το κέντρο της Χάλκης κυριολεκτικά απογειώθηκε και αποτελεί, πλέον, πόλο έλξης όχι μόνο για τους Χαλκιώτες αλλά για όλους τους κατοίκους του Δήμου Κιλελέρ και για τους Λαρισαίους» είπε χαρακτηριστικά.

Θύμισε, εξάλλου, ότι πέραν των έργων στην πλατεία και το παλαιό Δημοτικό Σχολείο, η δημοτική αρχή υλοποιεί σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας μία σειρά παρεμβάσεων, που αξιοποιούν την οικιστική δυναμική της Χάλκης και εξασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης στους κατοίκους. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας του οικισμού, η εργολαβία για την απάλειψη των δύο επικίνδυνων στροφών στον δρόμο Χάλκης – Νίκαιας, ο φωτισμός στην είσοδο του χωριού από τη Νίκαια, η εγκατάσταση αντλιοστασίων για την απομάκρυνση των βρόχινων νερών σε τρία σημεία, εντός του οικισμού της Χάλκης, που δημιουργούν πλημμυρικά φαινόμενα σε παρακείμενες κατοικίες.

Επίσης, σχεδιάζονται εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων, έχει προχωρήσει η επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού ενώ συνεχής είναι η συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων και των πνευμόνων πρασίνου στο χωριό. Ακόμη, εγκαταστάθηκε νέος χλοοτάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου, ολοκληρώθηκε ο ελαιοχρωματισμός και η συντήρηση του Νηπιαγωγείου και κατέστη λειτουργικό το οστεοφυλάκιο στο νεκροταφείο του χωριού.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χάλκης, κ. Γιώργος Νικολαϊδης ενώ το συντονισμό είχε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης, κ. Ανθή Πιπερτζή. Με το πέρας των εγκαινίων, ακολούθησε περιήγηση του κόσμου στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου και στη συνέχεια παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Π.Σ. Χάλκης συνοδεία ορχήστρας και της Χορωδίας Γυναικών Χάλκης υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Τερζούδη.

Το «παρών» στην τελετή εγκαινίων έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ, κ. Γ. Πασχούδης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασ. Χατζούλης, Απ. Σιτράς, Ζ. Ανυφαντή, Γ. Παπακωνσταντίνου, Φ. Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π. Δήμου Κιλελέρ, κ. Φ. Νανούλης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Γ. Σκρίμπας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κλ. Μπουγανοσόπουλος, Αν. Κουτρουμπέλη, Γ. Ζαχαριάς, Γ. Καρυούδης, Γ. Στατήρης, Χρ. Χατζούλης καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο σχολιασμός είναι ανενεργός.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com